torsdag 9 juni 2011

Torka!

Nu börjar vi känna oss ganska maktlösa, det varma och soliga vädret är fantastiskt men nu behöver vi regn.
Våran bevattningsanläggning går för högvarv för att försöka tillgodose gräsets vattenbehov, när det dessutom blåser hela tiden blir avdunstningen mycket stor.

Vi har dessutom ett par ventiler till bevattningen som är trasiga och behöver bytas, men ska vi byta dom måste vi stänga ner hela bevattningsanläggningen i ett par dagar!
Anledningen till att vi måste stänga ner bevattningsanläggningen för att kunna byta är att den är gammal och byggd på ett sådant sätt (man sparade nog några tusenlappar när man byggde 1989).
Så istället fär vi vattna med slang! Detta tar mycket långtid och måste göras flera gånger om dagen men vi kan inte stänga av bevattningen nu.

Våra stängda greener på Österled har kommit igång bättre nu när dom fått vara ifred några dagar, men eventuellt kommer vi att ha provisorisk green på 13 för att den ska komma tillbaka snabbare.
Nu på lördag öppnar vi 18 hål igen med en kanonstart på Österled klockan 09:00 men eventuellt har vi då provisorisk green på 13.

Västerled tycker jag har blivit betydligt bättre den senaste veckan men det är fortfarande en bit kvar innan den är riktigt bra.
Kanonstart har vi på söndag klockan 09:00 på Västerled
Nästa vecka tisdag och onsdag har vi en stor senior tävling på Västerled.

Så efter en riktigt långdag ska det bli skönt att få sova några timmar innan vi kör igen.

God natt / Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar